Поведението на протестиращите срещу кандидатирането на Иван Гешев за главенпрокурор

...
Поведението на протестиращите срещу кандидатирането на Иван Гешев за главенпрокурор
Коментари Харесай

Тодоров: Поведението на протестиращите срещу Гешев е шизофренно

Поведението на протестиращите против кандидатирането на Иван Гешев за главенпрокурор съгласно мен е шизофренно. Тази оценка даде  следователят Ясен Тодоров в предаването " Офанзива " по Канал 3. И изясни: " Не можеш да претендираш, че си " за " народна власт и господство на закона и да използваш средства и махленски напън против безусловно законово-регламентирани процедури, осъществявани от законово-регламентирани органи ".

" Аз не знам кои тъкмо хора вземат участие в тези митинги, какви групички, само че в последна сметка каква е обстановката? Имаме законно определен парламент, законодателна власт, държавно управление, имаме законно определени органи на правосъдната власт, в това число Висш съдебен съвет и ръководители в обособените органи на правосъдната власт. И някакви група хора, които са се опитвали да влязат в разнообразни по вид избори, по никакъв метод не са стигнали до властта, не са получили доверието на българските жители употребяват нерегламентирани, отвън парламентарни средства, с цел да се докопат до властта и в действителност да смъкват от власт законно определените органи. ", сподели следователят.

" В изтекло видео в медиите видяхме, че в действителност тези митинги са проведени, те по никакъв метод не са спонтанни, дали са платени по някакъв метод, това аз не мога да кажа, само че организация при всички случаи има. Видно е, че тази организация идва от кръг от лица, които имат проблеми с правораздаването. Тук огромният абсурд е, че на един площад се събират хора, които споделят ние сме за господство на закона и паралелно до тях са хора, които имат проблеми със закона. И всички желаят едно и също нещо, да махнем управлението на прокуратурата. Аз не чух нито един професионален мотив против кандидатурата против която те стачкуват, причините са чисто политически, приказват. ", безапелационен е Тодров.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР