Повечето тайландски момчета, спасени от наводнена пещера, се завърнаха вкъщи,

...
Повечето тайландски момчета, спасени от наводнена пещера, се завърнаха вкъщи,
Коментари Харесай

Спасените от пещера тайландски момчета прекараха 9 дни в будистки манастир

Повечето тайландски момчета, избавени от наводнена пещера, се завърнаха у дома, откакто прекараха повече от седмица в будистки манастир като начинаещи монаси , оповестява БиБиСи.

Единадесет от младежкия футболен тим бяха ръкоположени в памет на водолаза, който почина по време на тяхното избавяне . Техният 25-годишен треньор, ще остане в продължение на три месеца. Едно от момчетата не взе участие, защото е християнин.

Новите монаси, на възраст сред 11 и 17 години, напуснаха храм в региона на Мае Сай в Северен Тайланд, откакто прекараха девет дни в манастир, традиция за мъже в Тайланд, които са претърпяли злополучие , като това се възприема като " духовно пречистване " за групата и да извърши обещанието на фамилиите да си спомнят водолазът и морски пехотинец Саман Гунан, който умря по време на избавителната интервенция.

 Изписаха избавените момчета от пещера в Тайланд
Изписаха избавените момчета от пещера в Тайланд

Момчетата и треньорът им дадоха конференция

Преди да се срещнат със фамилиите и приятелите си, момчетата получиха будистки благословии от монаси, като желаеха дружно да изоставен храма, като всеки споделяше: " аз съм просто човек " .

Историята за спасяването на групата бе проследена от милиони по целия свят . Те бяха открити от двама английски водолази.

Всички те бяха освободени от болничното заведение седми, преди да бъдат ръкоположени, всички в положително здраве.

Длъжностни лица предизвестиха медиите да оставят децата на мира за известно време, до момента в който се приспособяват към естествения си живот .

 Спасиха 12-те момчета и треньора им от пещерата в Тайланд Обновена
Спасиха 12-те момчета и треньора им от пещерата в Тайланд

Те бяха блокирани в пещерата в продължение на 18 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР