Повечето семейни лекари във Варна вече събират такса за издаване

...
Повечето семейни лекари във Варна вече събират такса за издаване
Коментари Харесай

Джипитата започнаха да събират пари за извинителни бележки

Повечето фамилни лекари във Варна към този момент събират такса за издаване на извинителни бележки на учениците. Това разяснява пред Дарик доктор Светлин Митев от БЛС във Варна. Таксата няма таван и всеки общопрактикуващ доктор я дефинира самичък. В морската столица тя е към 2 лв., уточни експертът.

Заради ограничението на родителите да пишат извинителни бележки по фамилни аргументи самите учители поучават децата да взимат медицински за извиняване на отсъствията от персоналните си лекари. Така фамилните лекари се претрупват, защото се постанова да се занимават с спомагателна административна активност, изясни доктор Митев.

Плащането за здравна записка не опонира на това, че децата са освободени от потребителска такса, защото това е напълно различен тип услуга, добави той.

Родителите и учениците одобряват новата такса като нещо всекидневно поради непрекъснатите промени, които се вкарват. Според доктор Митев обаче тя няма да спре практиката да се дават подправени бележки.

„ Преди трябваше да се дава на всяко дете амбулаторен лист и бях очевидец, че и такива листи се подправят. Със сигурност обаче издаването на бележката подсигурява обзор, защото там се генерира номер, има и неповторим код ”, изясни медикът. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР