Повечето от така наречените нещастия в живота на хората се

...
Повечето от така наречените нещастия в живота на хората се
Коментари Харесай

Повечето от нещастията в живота, човек си ги създава сам - ЕКХАРТ ТОЛЕ

Повечето от по този начин наречените несгоди в живота на хората се дължат на несъзнанието. Човек си ги основава самичък, или по-точно, основава ги егото.

Тези неща аз от време на време назовавам „ драма “. Когато сте изцяло съзнаващи, драмата към този момент не се появява в живота ви.

Нека ви напомня в резюме по какъв начин работи егото и по какъв начин то основава драма.

Егото е ненаблюдаваният разум, който ръководи живота ви, когато не присъствате като наблюдаващо схващане, като очевидец.

Егото се възприема като обособена отломка в една враждебна галактика, без същинска вътрешна връзка с което и да е друго създание, заобиколено от себеподобни, в които или вижда евентуална заплаха, или се пробва да ги употребява за личните си цели.

Основните модели на егото са предопределени да се борят с надълбоко вкоренения му боязън и възприятие за непълнота.

Такива модели са съпротивата, контролът, властта, алчността, самоотбраната, нападението.

Някои от тактиките на егото са доста хитри, само че те в никакъв случай не позволяват проблемите му, просто тъй като самото его е казусът.

Когато егото се събере с друго его – било то във връзка сред двама души, или в организация, или в институция, рано или късно се случват „ неприятни “ неща – някакъв тип драма под формата на спор, проблеми, битка за власт, прочувствено или физическо принуждение и така нататък

Тук се включва груповото зло – войната, геноцидът и употребата, които се дължат на всеобщото несъзнание.

Освен това доста типове заболявания се предизвикват от непрекъснатата опозиция на егото, която основава трудности и тапи пред протичането на силата в тялото.

Когато възстановите връзката си с Битието и към този момент не сте под командването на мозъка, вие преставате да създавате тези неща. Вече не създавате драми и не участвате в тях.

Когато едно его се събере с друго или с повече, резултатът е един или различен тип драма.

Но даже да живеете напълно сами, отново ще създавате своята лична драма.

Когато се самосъжалявате, това е драма. Когато изпитвате виновност или паника, това е драма.

Когато позволявате на предишното или на бъдещето да затъмнят сегашното, създавате време – психическо време, материалът, от който се състои драмата.

Винаги, когато пренебрегвате сегашния миг, като не му позволявате да бъде подобен, какъвто е, създавате драма.

Повечето хора са влюбени в своята съответна житейска драма. Тяхната история е тяхната идентичност. Егото ръководи живота им. Цялото им съзнание е вложено в него.

Дори нормално несполучливото им търсене на отговори, решения или излекуване се трансформира в част от драмата.

Краят на драмата е това, от което най-силно се опасяват и против което най-вече се съпротивляват.

Докато са едно и също с мозъка си, те най-вече се опасяват и противят против своето лично събуждане.

Когато приемате напълно това, което е, това е краят на всички вероятни драми в живота ви. Вече никой няма да може да се скара с вас, колкото и да се пробва.

Не можеш да се скараш с напълно усещащ човек. Спорът допуска себеотъждествяване с мозъка и с неговата позиция, както и опозиция и реакция против позицията на другия.

Така полярните противоположности взаимно се енергитизират. Такъв е механизмът на несъзнанието.

Вие все по този начин можете да изразите мнението си ясно и твърдо, само че зад него няма да има мощ на реакция, няма да има защита или нахлуване, по тази причина то няма да се трансформира в драма.

Когато сте изцяло съзнаващи, споровете свършват. Човек, който е в единение със себе си, в никакъв случай не може да намерения за спор.

Това се отнася освен до споровете с другите, само че с още по-голяма мощ за споровете вътре във вас, които изчезват, когато изчезне конфликтът сред настояванията и упованията на мозъка и това, което е.

„ Силата на сегашното “

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР