Повечето от обектите, които НАСА и други научни организации избират

...
Повечето от обектите, които НАСА и други научни организации избират
Коментари Харесай

Откриха най-младия пулсар в нашата галактика

Повечето от обектите, които НАСА и други научни организации избират да учат в космоса, са необикновено остарели, само че това не е по този начин в тази ситуация с Кес 75. Разположена „ единствено “ на 19 000 светлинни години от Земята, Кес 75 е ултра-плътна звезда, която учените дефинират като най-младия прочут пулсар в галактиката на Млечния път.

В нова обява на уеб страницата на НАСА се изяснява, по какъв начин пулсарът е открит и демонстрира много красива картина на това, по какъв начин наподобява от нашата позиция.

Пулсарът е неутронна звезда, която наподобява, че пулсира когато се следи. Неутронните звезди са останките, откакто някои звезди експлодират в супернова. Тези супер-плътни обекти имат някои в действителност странни свойства и постоянно се въртят доста бързо, излъчвайки сила, до момента в който го вършат. Когато потокът от радиация минава пред погледа ни, звездата наподобява че пулсира.

Обсерваторията на НАСА Чандра X-Ray, се оказва доста добра при откриването на този тип обекти и от 2000 година насам наблюдава развиването на Kes 75. След като откриват звездата през 2000 година, астрономите на НАСА съумяват да видят по какъв начин пулсарът се трансформира през 2006 година, 2009 година и 2016 година Резултатът е изображението, което виждате.

„ В това композиционно изображение на Кес 75 високоенергийните рентгенови лъчи, следени от Чандра, са оцветени в синьо и акцентират пулсарната вятърна мъгливост към самия пулсар, до момента в който рентгеновите лъчи с по-ниска сила наподобяват лилави и демонстрират отломките от детонацията “, изясняват от НАСА.

В края на предходната седмица НАСА разгласи, че има проблеми с X-Ray Observatory Chandra, заради систематична нередовност и че безвредният режим на галактическия транспортен съд е бил задействан. Сега обаче се оповестява, че спътникът се е върнал в работен режим, което е чудесна вест, изключително когато е в положение да направи открития като горното.

Публикувано в BGR news.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР