Повечето от нас си мислят, че тези симптоми са резултат

...
Повечето от нас си мислят, че тези симптоми са резултат
Коментари Харесай

Страдате от главоболие, мъчи ви умора и имате проблеми със съня? Това ще остане в миналото, ако приемате тези неща!

Повечето от нас си мислят, че тези признаци са резултат от преправяне. Те обаче могат да бъдат разследване и от ниски равнища на магнезий и витамин K, написа Obekti.bg.
Ето какво би трябвало да знаете за тези значими микроелементи.

Магнезий

Предимства
Магнезият взе участие в минимум 300 разнообразни химични реакции в телата ни. Той спомага за преправянето на храната в сила и основава нови протеини от аминокиселините. Ето за какво се употребява при облекчаването на тревога, стрес и в борба с умората. Магнезият може да спре честите главоболия и даже да лекува мигрената. Липсата му понижава равнищата на серотонин, кара кръвоносните съдове да се свиват и визира функционалностите на невротрансмитерите. Ниските равнища на магнезий могат пъкъл доведат до меланхолия и бодърствуване И това е забавно: Рецепти от националната медицина при главоболие - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Източници на магнезий
Препоръчителният дневен банкет на магнезий е 400 мг за мъже на 19-30 година и 420 мг за по-възрастни. При дамите е 310 мг (19-30 г.) и 320 мг за по-възрастни.

А кои са главните източници на магнезий? Спанак, ядки, кафяв ориз, самун (особено пълнозърнест), риба, месо, авокадо.

Люти подправки – червен пипер, люти чушлета, къри.

Други източници: аспержи, кисели краставички, зехтин, сушени плодове, копър, праз, соя, брюкселско зеле, карфиол, броколи.

Витамин K

Предимства
Витамин K синтезира протеини, които са основни за съсирването на кръвта и прекъсването на кървенето. Липсата му може да докара да попречи на бързото укрепване на раните. Други преимущества (които към момента не са научно доказани) – отбрана от калцифициране на артериите и клапите, понижаване на риска от Алцхаймер и рак на простатата. Той си взаимодейства с витамин D, с цел да води калция към костите, да го свърже с тях и да ги направи по-здрави. Ниските равнища на витамин K може да докара до нараснал риск от фрактури.
Източници на витамин K
Препоръчителният дневен банкет на витамин К зависи от възрастта, пола и височината. Общо взето 0,001 мг за всеки кг, който тежите.

Ето кои са и главните източници на витамин К:
Билки – да вземем за пример босилек, култивиран чай, мащерка, магданоз, кориандър, риган и т.н. Зеленолистни зеленчуци – къдраво зеле, спанак, сарепска горчица, цвекло и т.н. Салатни зеленчуци – свеж лук, кресон, цикория „ Витлуф “, маруля, айсберг, целина и т.н.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР