Повечето от нас изпитват огромен страх от всякакви влечуги, включително

...
Повечето от нас изпитват огромен страх от всякакви влечуги, включително
Коментари Харесай

Супер интересни факти за змиите, които ще ви изумят

Повечето от нас изпитват голям боязън от всевъзможни влечуги, в това число и змии. Без значение дали са отровни, или не, змиите рядко могат да бъдат симпатични на някого. В множеството случаи хората бягат от тях, нямат предпочитание да ги допират и даже да знаем, че не са отровни и не могат да ни създадат нищо неприятно, змиите провокират огромна гадност.

Разбира се, има хора, които не са на това мнение и си отглеждат змии като домашни любимци, радват им се, спят си с тях и даже си ги целуват и прегръщат. В това няма нищо неприятно, естествено. Всеки си има своите разбирания за домакински любим и за гнусно животно. Като цяло обаче, змиите са много забавни животни, на които си коства да обърнем по-голямо внимание и тъкмо това сме решили да създадем през днешния ден. Вижте няколко супер забавни обстоятелството за тези влечуги:

Змиите не имат уши и нос, само че за сметка на това имат доста добре развито зрение и подушване.

На отровните змии зъбите се смятат за една от най-хубавите системи на биологични оръжия в естествения свят.

Когато се хранят, възрастните питони не позволяват да оставят отпадни хранителни артикули. Те даже имат способността да изсмукват калций от костите на своята жертва. Така храната им става още по-питателна и те могат да живеят идващите 3 месеца без да се хранят.

Съществуват типове змии, които могат да родят до 75 дребни змийчета. Някои пък типове снасят яйца.

Отровата на някои змии е доста мощна,така че тя е способна да убие един слон. При други е доста слаба и убива едвам дребен гущер. Много рискови за хората са не повече от двеста типа отровни змии.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР