Повечето майки са наясно защо на малки дечица не бива

...
Повечето майки са наясно защо на малки дечица не бива
Коментари Харесай

5 продукта, които да не включвате в детското меню

Повечето майки са наясно за какво на дребни дечица не трябва да се дават чипсове, салами и шоколадови бонбони, само че заплаха може да съставляват и храни, които са добре известни с скъпите си свойства. Някои артикули, потребни за възрастните, въздействат отрицателно на детското здраве.

Всеки диетолог ще ви изясни в детайли по какъв начин храненето влияе на здравето и развиването на дребните, изключително в първите години, какъв брой е сензитивен детският организъм и какъв брой е значимо да внимавате какво му давате да яде.

Екзотични плодове



Снимка: Guliver / iStock

Плодовете и зеленчуците по принцип са идеални за първите стадии на детското хранене, само че и тях е нужно да избирате деликатно. Най-добри за деца са сезонните и присъщите за региона на местоживеене артикули, а екзотичните е целесъобразно да избягвате. Малките деца до 3 година може да харесат плодове с необикновен усет като папая, карамбол, ананас или проличава, само че не е добра концепция да им ги поднасяте, даже да желаете да разнообразите менюто им с нещо извънредно. За да избегнете неточности, консултирайте се с педиатър и наблюдавайте деликатно дребните за реакции към храната. Например ягоди не трябва да се дават на деца, преди да навършат 2 години, а гроздето не се предлага до 3 години.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР