Повечето малки бизнеси, които консултирам, се придържат към традиционните маркетинг

...
Повечето малки бизнеси, които консултирам, се придържат към традиционните маркетинг
Коментари Харесай

Това, което всички искат

Повечето дребни бизнеси, които съветвам, се придържат към обичайните маркетинг модели, защото посредством тях считат, че ще основат „ звук “ и ще привлекат задоволително потребителско внимание.

Сега обаче се всички имат потребност от персонален подтекст, от нещо ново, с цел да реализиран по-добри резултати. Например компанията GoPro за видеокамери разгласява от свои действителни консуматори фотография на деня, което в допълнение укрепва приключенския дух и ускорява прочувствената връзка.

Предизвикателствата на обичайния маркетинг и новите правила са изнесени добре в книгата на Матю Суизи, „ Революция на контекстуалния маркетинг “. В нея той изяснява, че хората от ден на ден търсят нови прекарвания посредством продуктите, които имат.

Автоматизацията

Новият контекстуален маркетинг би трябвало да се старае да открива по-силни взаимоотношения, с цел да почувстват клиентите, че в действителност имат значение за марката. Автоматизацията може да ви помогне.

Например Oreo имплементира автоматизирано „ прослушване “ за съответстващи думи в постове на консуматори в обществените мрежи, тъй че автоматизирано да ги харесва, а от време на време и да разгласява мнения.

Това, което всички желаят

Ще спечелите ангажираността на потребителите доста по-бързо, в случай че им дадете това, което към този момент са поискали. Как да разберете потребностите им? Чрез разбор на пазара, несъмнено!

Така да вземем за пример може да стигнете до умозаключение, че хората на 45 години сега търсят и са подготвени да си купят SUV автомобил, какъвто и вие оферирате, през идващите 60 дни, т.е., това би бил таргетът, към който да насочите напъните си.

Личният детайл

Персонализацията оказва помощ за по-бързото пригаждане на потребителите към марката. Използвайте предоставената ви от тях персонална информация във ваша изгода.

Starbucks основава преживяване посредством безплатното си мобилно приложение, в което е интегрирана система с награди от марката, както и опция за персонализиране и поръчка на питиета.

Бъдете потребни

Обърнете внимание и на тематики, които не са свързани директно с продуктите и/или услугите ви, като да вземем за пример корпоративна обществена отговорност и акции, които изискват от потребителите да имат интензивно присъединяване.

Patagonia беше един от първите марки, който завоюва от това, че приоритизира опазването на околната среда. Основателят Ивон Шунар тогава сподели, че трупането на доходи не е съществена цел, само че те идват, „ когато действаш вярно във връзка с всичко останало “.

Дори и да наподобява, че обичайните модели към момента са във ваша изгода, помнете, че светът се трансформира бързо. Затова ви предлагам да мислите самодейно и да внесете положителна смяна в модела си преди маркетинга, на който залагате сега, да се трансформира в нерелевантен. Брандовете могат да изгубят блясъка си бързо, а възобновяване му да е доста по-трудно по-късно.

Мартин Дзуилинг за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР