Повечето летовници по морето неглижират предпазните мерки за COVID-19 и

...
Повечето летовници по морето неглижират предпазните мерки за COVID-19 и
Коментари Харесай

Повечето летовници по морето неглижират предпазните мерки за COVID-19


Повечето летовници по морето неглижират защитните ограничения за COVID-19 и броят на новорегистрираните случаи пораства. Вирусът обаче протича леко и приетите в болница в болница в цялата Бургаска област са 22-ма. Въвеждат се ограничения за носене на маски и се ускорява филтърът за детските градини.

А шефът на Здравната ревизия е предложил на министъра и в градския превоз наложително да се носят маски.

Мобилен имунизационен пункт на Българския червен кръст проработи в Морската градина в Бургас тази заран. За последните два месеца в този кемпер са имунизирани над 200 души.

" Имаше едно мъртвило, само че сега се следи последните седмици повишение на интереса към имунизацията и то несъмнено към четвъртата доза ", заяви доктор Арман Кацахян, РЗИ Бургас.

Интересът към имунизациите е симетричен на възходящия брой инфектирани.

" Аз споделих, че тази седмица ще стигнем 2000, ами ето – стигнахме ги! И сега се намираме в сюжета празни лечебни заведения, който е подобен, това, което би трябвало да се гледа - през днешния ден в интензивните отделения са 33, сюжетът се дестабилизира при 500 ", сподели математикът проф. Николай Витанов.

Според математика причина за растежа са летните почивки.

" Внасяме от Гърция, 5% от тези, които отиват там, се връщат инфектирани, другото, което е Варна и Бургас - там има огромна централизация на хора и по тази причина се усилва броят на случаите ", добави проф. Витанов.

За Бургас изчисленията са на 420 хиляди души население.

" За всички е ясно, че сега сме милион и половина-два, това важи и за Варна, тъй че тази заболеваемост, заболелите хора, в случай че ги пръснем на тази численост хора няма да е толкоз трагична ", означи доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ – Бургас.

Самоконтролът може да ограничи вируса, съгласно експертите. Освен в заведения, огромно скупчване на хора има на музикалните фестивали.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР