Повечето хора смятат, че веждите им служат по-скоро да предпазят

...
Повечето хора смятат, че веждите им служат по-скоро да предпазят
Коментари Харесай

Защо изобщо имаме вежди?

Повечето хора считат, че веждите им служат по-скоро да предпазят от дъжд или потта да влезе в очите им, само че истината е, че имат значима обществена функционалност. В реалност те отразяват вътрешния душевен и прочувствен пейзаж на човек с невероятна скорост и специфика.

Веждите са тихи знаци, от които можем да разберем доста. С по-внимателно наблюдаване те могат да ви кажат какви са обществените инстинкти на индивида против вас, както и доста за неговата еднаквост, пол, възраст и вътрешна хубост.

Трудно е веждите да бъдат незабелязани върху лицето на човек. Дори от разстояние те сякаш замъгляват останалата част от главата и погледът се концентрира върху тях. Благодарение на мускулите, ситуирани над очите, веждите могат да отразяват свободно вътрешната ни реакция от събитията във външния физически свят.

Експертите са единомислещи, че не очите, а точно веждите отразяват реакциите. Объркване, противоречие, изненада, неприязън, интерес, изпитание, палавост и доста повече може да се види в лицето посредством еластичните изкривявания на веждите. Очевидно е, че те са от решаващо значение при прочувствени изражения. Опитайте да си визиите един в действителност сюрпризиран или сърдит човек с неподвижни и неутрални вежди.

Понякога даже не е нужно тяхното придвижване да е внезапно и очевидно. С съвсем неуловимите свивания на мускулите над очите вие непосредствено показвате вашите непосредствени оценки и неизречени желания. Рязкото смръщване на веждите и сбръчкване на носа се появява в отговор на неща, които не харесвате.

 Вежда

Още по-изненадващо е, че веждите могат да вземат участие освен в прочувственото изложение, само че и в прочувственото усещане. Без подозрение, дружно с останалата част на лицето и тялото веждите могат непринудено да имитират страстите на други хора, с които си взаимодействате в разнообразни обществени обстановки, даже когато тези обществени събития са сведени до изображения на екрана на компютъра, в един тип междуличностен резонанс.

С навлизането на актуалната пластична хирургия обаче доста хора губят този собствен по този начин потребен обществен инструмент. Ботоксът блокира мускулите над очите. Така може да загубите редица обществени умения – на увещание или определяне на обществени контакти. Ботоксът убива способността да се разпознават страстите на хората.

Точно както при мускулите на устата, които ни карат да се усмихваме, има система за противоположна връзка от веждите към мозъка, която въздейства на мислите, страстите и усещането към околния свят.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР