Повечето хора си държат парите в карта, за да им

...
Повечето хора си държат парите в карта, за да им
Коментари Харесай

Картата ви е глътната от банкомат? Ето какво трябва да направим

Повечето хора си държат парите в карта, с цел да им е по-сигурно. Това обезателно е по този начин, само че има един миг, в който би трябвало да изтеглим парите от картата. Това най-често се случва чрез банкомат. Тези устройства са доста налични и лесни за приложимост, само че от време на време се случват засечки или пораждат проблеми и тогава могат да ни основат доста главоболия. Разбира се, в случай че сме в България, казусът е по-малък, само че в случай че сме в чужбина и се случи по този начин, че банкомат глътне картата ни, казусът става по-заплетен. И по този начин, има няколко съществени аргументи, заради които може да ни се случи това.

Първата е, в случай че сгрешим пин-кода си три поредни пъти. Тогава машината прибира картата, тъй като взема решение, че е открадната и някой се пробва да я източи. Втората причина е, в случай че картата е с изминал период. Често банкоматите го регистрират и ги гълтат, тъй като ги смятат за съмнителни. Третата причина е да не вземем картата си от машината незабавно. Тогава банкоматът взема решение, че сме я не запомнили и я прибира. И, несъмнено, може просто банкоматът да има щета.

И по този начин, въпросът е какво да вършим, когато това се случи?

Можем да опитаме да натиснем бутона за „ Отмяна “, тъй като от време на време банкоматите „ забиват “ и това ги кара да „ изплюят “ прибраната карта. Ако това не проработи, първото нещо, което би трябвало да разберем, е дали картата е глътната от банкомат на нашата банка или от машина на друга банка. Ако е на нашата, обстановката е по-лесна. Обаждаме се на банката, блокираме картата, оповестяваме данните си и питаме по какъв начин можем да получим картата си назад. Ако обаче банкоматът е на друга банка, тогава би трябвало да звъннем на две места – на нашата и на другата банка. Първо звъним в личната си банка, с цел да блокираме картата. След това звъним на банката, чийто банкомат е погълнал картата ни, с цел да им съобщим за обстановката и да разберем по какъв начин можем да си върнем картата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР