Повечето хора по света не вярват, че държавите им ще

...
Повечето хора по света не вярват, че държавите им ще
Коментари Харесай

Три четвърти от хората по света смятат, че икономическото възстановяване ще отнеме поне още две години

Повечето хора по света не имат вяра, че страните им ще се възстановят стопански от пандемията през идната година. Това демонстрира световно прочуване на Ipsos за международния стопански конгрес, в което са взели участие 21 500 души от 29 страни, в това число Съединени американски щати, Индия и Япония, предава „ Бизнес Инсайдър “.

Само 7% от общия брой интервюирани считат, че стопанската система на тяхната стана към този момент се е възстановила от пандемията. Повечето респонденти дават отговор, че ще бъдат нужни още две до три години за икономическо възобновяване на техните страни (средно 35% от запитаните), а още повече считат, че това ще отнеме повече от три години (средно 39% от анкетираните).

Процентът на респондентите, които считат, че страната им към този момент се е възстановила от пандемията, е най-голям в Китай – 56%. От друга страна, единствено 7% от американците споделят, че страната им се е възстановила стопански, до момента в който 62% считат, че това ще отнеме най-малко две години.

Макар че световния консенсус измежду запитаните е, че икономическото възобновяване ще отнеме най-малко две години, мненията за това кой носи най-голяма отговорност за възобновяване варират мощно. Средностатистически половината от интервюираните в 29-те страни считат, че тази отговорност би трябвало да бъде поета от държавното управление или огромния бизнес. Повечето американци обаче са на мнение, че възобновяване е в ръцете на потребителите. Респондентите са могли да дадат повече от един отговор на този въпрос.

В Китай, където болшинството счита, че стопанската система към този момент се е възстановила, растежа на туристите и трафика по пътищата са считани от 90% от интервюираните за главните признаци за най-малко частичното превъзмогване на рецесията.

В световен мащаб 79% от респондентите са на мнение, че връщането на техни познати на работа или преместването на ново работно място са знаци за най-малко отчасти възобновяване.

Отварянето на нови бизнеси се смята за знак за отчасти или цялостно възобновяване от 76% от запитаните в международен мащаб и от 86% от американците.

В Съединени американски щати през последните няколко месеца се появиха голям брой нови бизнеси. Според отчета Economic Average на Yelp през първото тримесечие на годината са били основани 146 486 бизнеса. Според отчета това равнище е с 2% по-ниско от същия интервал на 2020 година и с 4% по-високо спрямо първото тримесечие на 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР