Повечето граждани на Германия подкрепят разположените в държавата ядрени оръжия

...
Повечето граждани на Германия подкрепят разположените в държавата ядрени оръжия
Коментари Харесай

86% от германците подкрепят САЩ да приберат ядрените си оръжия от Германия

Повечето жители на Германия поддържат разположените в страната нуклеарни оръжия на Съединени американски щати да бъдат изнесени от територията на страната. Това демонстрира социологическо изследване на Kantar за природозащитната организация Greenpeace, съобщи ТАСС.

Според проучването 86% поддържат унищожаване на нуклеарните оръжия на Съединени американски щати от Германия. Само 8% са срещу сходна мярка, а останалите не могат да отговорят. В изследването, извършено в средата на юли, са взели участие 1000 души.

" Резултатите от това изследване съставляват явен апел към федералното държавно управление да се откаже от разполагане на нуклеарни ракети със междинен обсег в Германия ", акцентират от Greenpeace.

Преди няколко седмици се появи информация, че Съединени американски щати разполагат с към 150 атомни бомби в пет страни в Европа . Те са ситуирани в шест американски и европейски бази - " Клейне Брогел " в Белгия, " Бюхел " в Германия, Авиано и Геди-Торе в Италия, Волкел в Холандия и " Инджирлик " в Турция. По непотвърдена информация в Германия има към 20 американски нуклеарни бойни глави.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР