Повечето граждани на ЕС възнамеряват да летят по-малко и вече

...
Повечето граждани на ЕС възнамеряват да летят по-малко и вече
Коментари Харесай

Повечето европейци ще ограничат летенето и приема на месо заради климата

Повечето жители на Европейски Съюз имат намерение да летят по-малко и към този момент употребяват по-малко месо, с цел да дадат приноса си в битката с климатичните промени. Това сочат резултатите от проучване, оповестено през днешния ден от Европейската капиталова банка (ЕИБ) и представено от Ройтерс.

Сред 27 700 участници в анкетата от 27-те членки на Европейски Съюз, 74 % показват, че по екологични аргументи имат намерение да летят по-рядко, откакто бъдат анулирани рестриктивните мерки, свързани с COVID-19. Сред тях 43 % са подготвени да вършат това " постоянно ", а 31 % - " понякога ", предава Българска телеграфна агенция.

Европейският авиационен бранш е подложен на критика от клиенти и регулаторни органи поради въглеродния отпечатък на полетите. Същевременно браншът се бори със срив в търсенето на фона на пандемията от ковид.

В изследването, извършено през октомври-ноември 2020 година, 66 % от европейците декларират, че към този момент ядат по-малко месо, с цел да допринесат за битката с климатичните промени, а други 13 % декларират, че скоро ще създадат сходна смяна в диетата си.

Заради COVID-19 международните излъчвания на въглероден диоксид през 2020 година се свиха по отношение на предходните години. Миналата година обаче към момента е измежду най-топлите в историята, което сочи, че са нужни по-бързи дейности за понижаване на въглеродните излъчвания, с цел да се избегне пагубно стопляне на планетата в бъдеще.

Европейски Съюз създава огромен пакет нови ограничения за понижаване на замърсяването, в това число реновиране на здания за повишение на енергийната им успеваемост, налагане на по-строги стандарти на производителите на коли и други.

Гражданите усещат въздействието на климатичните промени и желаят да бъдат подхванати невиждани дейности против климатичната рецесия, съобщи Амброаз Файол, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка.

Европейска инвестиционна банка, която е " капиталовото поделение " на Европейски Съюз, може да помогне на хората да възприемат по-екологични привички, като финансира чистата сила и превоза с ниски въглеродни излъчвания, добави Файол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР