Повечето горски пожари в Турция вече са локализирани, но все

...
Повечето горски пожари в Турция вече са локализирани, но все
Коментари Харесай

ЕС помага на Турция в битката срещу горските пожари

Повечето горски пожари в Турция към този момент са локализирани, само че към момента има дейни огнища.

В южната част на страната пожарите, които бушуват към този момент седмица, постановат за следващ ден евакуацията на локални поданици и туристи в известни морски курорти. Европейски Съюз оказва помощ на Анкара със самолети.

146 пожара в Турция са под надзор, само че осем огнища продъжават да горят в областите Анталия,Мугла, Испарта и Денизли. Седем от осемте жертви са от региона на Манавгат, на 60 километра източно от Анталия.

" Съсипани сме, всичко изгоря, не пристигнаха пожарникари да спрат огъня. Животът ни е убит.Не знам кой може да ни помогне.Моите 15 акра поле изгоряха изцяло, нищо не остана ", споделя гражданин на селото в региона.

16 самолета и 51 хеликоптера се борят с огнената буря в регионите на три крайбрежни града - Манавгат, Бодрум и Мармарис. Съобщава се, че към този момент няма заплаха за туристически обекти и жилищни региони.

Европейският съюз също оказва помощ. В бората с огнената буря в Турция се включиха един аероплан от Хърватия и два от Испания. Те се причислиха към екипи от Русия, Иран, Украйна и Азербайджан.

Голям пожар бушува в горската част край атинското предградие Варибоби. Той заплашва гръцката столица и провокира спиране на тока. Жителите са призовани да затворят вратите и прозорците си и да чакат още указания. За потушаване на огъня са изпратени 104 пожарникари, четири хеликоптера и пет самолета измежду тях и съветска машина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР