Повечето домакини се запасяват с някой и друг килограм свинско

...
Повечето домакини се запасяват с някой и друг килограм свинско
Коментари Харесай

Колко време можем да съхраняваме свинското месо във ФРИЗЕР?

Повечето домакини се запасяват с някой и различен кг свинско месо, което съхраняват във фризера, защото на това място продуктът остава кадърен за консумация най-дълго време.

Много е значимо обаче, когато се съхранява месо във фризер, да се вземат под внимание температурата и метода на самото предпазване.
Какво да знаем при съхранението на месо?
Много от фризерите разполагат с регулатори на температурата и по този начин всеки може самичък да си я настройва. Ако температурата на камерата е настроена от 0 до -6, свинското месо може да остане годно до 3 дни. Ако обаче приказваме за месо с кост, годността се редуцира до 2 дни.
Ако забележите някои от тези 5 неща, то значи пържолата е РАЗВАЛЕНА
Не се изненадвайте, в случай че сте съхранявали пържолата във фризера и все пак на вас ви наподобява развалена. В никакъв случай не трябва да...
Прочети повече
Ако обаче температурата е настроена от -6 до -12 градуса месото ще е годно доста по-дълго време, почти 4 месеца.

При -18 градуса свинската плешка няма да загуби усета си в границите на половин година.

При температура от -18 до -24 градуса месото може да се съхранява за повече от 18 месеца, само че е допустимо структурата му да се промени, както и вкусовите качества. Като цяло не е желателно да се съхранява за толкоз дълго време.

За предпочитане е да го съхранявате най-много 3-4 месеца и по-късно да го консумирате. В противоположен случай рискувате да останете разочаровани от усета на ястието, което сте приготвили.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР