Повечето американци подкрепят националните протести срещу полицейския произвол след смъртта

...
Повечето американци подкрепят националните протести срещу полицейския произвол след смъртта
Коментари Харесай

Повечето американци подкрепят протестите и искат реформа в полицията

Повечето американци поддържат националните митинги против полицейския произвол след гибелта на Джордж Флойд и считат, че полицията не е направила задоволително за обезпечаване на същото отношение към чернокожите както към белите. Това демонстрира социологическо изследване на " Вашингтон пост " и Shar School.
 Мит Ромни поддържа митингите против расизма в Съединени американски щати
Мит Ромни поддържа митингите против расизма в Съединени американски щати

Първият републикански сенатор с такава демонстрация

61% от интервюираните не утвърждават ръководството на Доналд Тръмп по време на демонстрациите, до момента в който 35% са на мнение, че президентът на Съединени американски щати се е справил добре. 47% от респондентите изрично не утвърждават отговора на американския водач.

2/3 от американците (69%) споделят, че убийството на Флойд съставлява по-широк проблем с полицията, до момента в който 1/3 от интервюираните (29%) са на мнение, че убийството в Минеаполис е изолиран случай.

Тези открития бележат огромна смяна в съпоставяне с реакциите през 2014 година, когато полицията умъртви невъоръжени чернокожи във Фъргюсън, Мисури, и Ню Йорк . Тогава 43% описаха тези случаи като индикация за по-големи проблеми в полицията , до момента в който 51% ги разглеждаха като изолирани произшествия.
 Коронавирусът и митингите завършиха, загатна Тръмп
Коронавирусът и митингите завършиха, загатна Тръмп

Планът му в отговор на систематичния расизъм е да " имаме най-силната стопанска система в света "

74% поддържат (87% при демократите, 76% при самостоятелните и 53% при републиканци) митингите след гибелта на Флойд на 25 май 2020 година

На въпрос дали митингите са мирни, 43% споделят, че като цяло са мирни, а еднакъв % считат, че има най-вече принуждение. 50% от интервюираните имат вяра, че полицията се оправя добре при опитите за преодоляване на митингите, до момента в който 44% мислят, че полицията ползва прекалено много мощ.

Месеци преди президентските избори през ноември, на които ще се изправят Тръмп против някогашния вицепрезидент Джо Байдън, 50% от американците декларират, че избират президент, който може да отговори н а расовото разделяне в страната, а 37% желаят държавен глава, който ще възвърне реда с използването на закона.
 Бар:
Бар: " Антифа " вземат участие в митингите в Съединени американски щати

Според Тръмп това е терористична организация

81% от интервюираните имат вяра, че полицията би трябвало да се реформира, с цел да подсигурява равно отношение към бели и чернокожи, до момента в който 13% считат, че са направени нужните промени.

Проучването е извършено от 2 до 7 юни и в него са взели участие 1006 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР