Повече за това кои са Клевър Бук“ и каква е

...
Повече за това кои са Клевър Бук“ и каква е
Коментари Харесай

Мисия „Учене чрез игри“

Повече за това кои са „ Клевър Бук “ и каква е задачата им в света на децата, споделя Мая Бобева-Атанасова, притежател на издателството.

Откога съществува компанията, какъв брой души работят в нея и какво наложи основаването на онлайн магазина?

Създадохме издателството през 2010 година В началото бяхме единствено 2-ма, след това 3-ма и по този начин до през днешния ден, когато сме към този момент 6 души в офиса и още най-малко 10 експерти, с които работим отдалечено. Създадохме онлайн магазина преди 8 години, тъй като взехме решение, че това е една значима посока за развиване.

Разкажете за вашите артикули и по какъв начин поддържате интереса към тях?

Най-продаваните ни артикули са просветителни карти – за най-малките, 1 – 3 години, и за по-големите – 4 – 7, както и за 7+. Те са на разнообразни тематики – цветове, форми, букви, цифри, логичен задания и други. За да поддържаме интереса към тях към този момент 12 години, разчитаме на първо място на наличието и на дизайна им. Смятаме, че във всеки артикул нашите клиенти би трябвало да усещат замисъла, задачата и изгодата, и влагаме доста старания това да се случва.

Къде се продава по-лесно: онлайн или офлайн?

В издателския отрасъл обичайно книгите се осъществят в офлайн мрежата. Реалистично оборотите са 90% офлайн, 10% онлайн. За нас, с помощта на непрекъснатите вложения в магазина и маркетинга му, съотношението е малко по-различно, само че и двете мрежи са извънредно значими за развиването ни.

Къде е най-трудно да се осъществят продажби и за какво?

Трудно се пробива в огромните търговски вериги. Там книгите не са считани за предпочитан, бързооборотен артикул и надлежно мъчно се водят договаряния. От друга страна, комерсиалните отстъпки, които желаят веригите, са доста високи и от време на време непостижими за издателите.

Работите ли с външни организации?

Да, сега работим с външна организация, която ръководи Facebook и Инстаграм рекламите ни. Да избереш вярната за теб агенция е доста мъчно и се веселя, че ние имаме дълготраен сътрудник, който считаме за част от екипа ни.

Кои нови маркетингови принадлежности или рекламни похвати ви се желае да приложите, а към момента не сте?

Тик Ток е мрежа с забавни благоприятни условия и мощно въздействие измежду най-младите. Не е ясно по какъв начин ще се развие, само че считам, че би трябвало да опитаме сигурно да присъстваме и там. А другояче ние всяка година опитваме нови маркетингови принадлежности в онлайн магазина си.

Кой е най-силният ви претекст да участвате в състезанието „ eCommerce Academy Awards 2022 “?

Професионалният одит и оценка от експертите – сигурна съм, че ще има доста потребна противоположна връзка, която ще ни помогне да сме по-добри.

Споделете едно нещо, което желаете да се промени в онлайн търговията в България до края на 2022 година, с цел да улесни вашите продажби и процеси?

Хората да са по-концентрирани, когато вършат поръчки, с цел да могат да се възползват оптимално от всички благоприятни условия, които им предлагаме.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР