Повече пари за образование, здравеопазване, иновации и бизнес в ревизирания

...
Повече пари за образование, здравеопазване, иновации и бизнес в ревизирания
Коментари Харесай

Повече пари за здравеопазване, иновации и бизнес в ревизирания План за възстановяване

Повече пари за обучение, опазване на здравето, нововъведения и бизнес в ревизирания План за възобновяване. Пакетът с планове към този момент е подготвен, разгласи служебният министър, отговарящ за еврофондовете Атанас Пеканов. Той обаче ще бъде импортиран в Еврокомисията едвам откакто бъде координиран с новото държавно управление.

По Плана за възобновяване за страната ни са планувани безплатно над 12 милиарда лв.. Въпреки че през последните месеци служебният кабинет се опита да почисти въпросителните към него, и в този момент остават тематики, които занапред би трябвало да се доуточнят с Брюксел - бъдещето на въглищните централи и върховенството на закона:

„ Целият механизъм изисква това - ние предлагаме някакви планове, които да се финансират, вложения, може да е инфраструктура, може да са всевъзможни други неща, само че се изисква с тях да идват и разнообразни промени. Една от сферите, в която получаваме непрекъснати рецензии, че не сме създали задоволително, както знаете е върховенството на правото и на закона. Това са надълбоко политически решения и политическите партии би трябвало да предложат какво те считат, че би трябвало да се направи в идващите години “, съобщи Атанас Пеканов.

Девет нови плана влизат в новия проект. Намаляват се обаче парите по рационализация на ВиК системата в София, защото към столицата са ориентирани " прекалено много средства ". А без финансиране остават " Напоителни системи ", които чакаха над 800 милиона лв..

„ Нямаше метод, за жалост, по метода, по който беше планиран, планът на „ Напоителни системи “ да остане, тъй като имаше извънредно доста рецензии, че липсва аргументация “, добави Пеканов.

Според предшественика на Пеканов, Томислав Дончев от ГЕРБ, който приготви първият вид на Плана за възобновяване, вторият надгражда първичния.

„ Новият екип не е взел да написа напълно нов, това щеше да бъде злополука. Съжалявам за парите за милиорации. Средствата за милиорации – това не е план, който е фиктивен в нечий кабинет. Това е искане от самите селскостопански производители. В някои региони на страната, изключително където измененията от климата дават най-тежки последствия, е доста мъчно въобще да се реализира земеделие ", съобщи Томислав Дончев.

Според него не е добре и това, че подпомагането на компаниите наранени от Коронавирус рецесията се насочва към разпределяне на заеми, вместо помощ от страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР