Повече от всякога днес, в условията на война в Украйнаи

...
Повече от всякога днес, в условията на война в Украйнаи
Коментари Харесай

Николов: Трябва да задълбочим сътрудничеството със страните от Каспийския регион

" Повече от всеки път през днешния ден, в изискванията на война в Украйна и прекъснати доставки на природен газ , Европа има потребност от задълбочаване на съдействието със страните от Каспийския район ". Това сподели министърът на енергетиката Александър Николов , който взе участие в Седмицата на енергетиката в Баку, Азербайджан.

Като част от тематичните събития там се организира 27-то издание на енергийния конгрес , в който вземат участие министрите на енергетиката на Азербайджан - Парвиз Шахбазов, на Унгария - Петер Сиярто, на Сърбия - Зорана Михайлович, на Румъния - Виргил Даниел Попеску, министърът на инфраструктурата и районното развиване на Молдова - Андрей Спину, заместник- министърът на енергетиката на Турция - Алпарслан Байрактар, представители на Европейската комисия и на Държавния департамент на Съединени американски щати и други. Основните тематики на полемиките по време на форума са свързани с енергийната промяна.

По думите на Николов, Азербайджан се е потвърдил като един от най-надеждните енергийни сътрудници на нашата страна в продължение на доста години. Сътрудничеството посред ни е изключително скъпо в миг, когато диверсификацията на източниците за доставка на природен газ в Европа е въпрос от първостепенно значение, акцентира енергийният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР