Повече от три четвърти от британците, които са останали с

...
Повече от три четвърти от британците, които са останали с
Коментари Харесай

Продължителното чакане за лечение и дългият COVID са причина за срив в заетостта

Повече от три четвърти от британците, които са останали с трайно влошено здраве след прекарана Коронавирус зараза, е трябвало да понижат или трансформират работата си, сочат данни от изследване за въздействието на дългия Коронавирус, представени от Ройтерс.

Проучването е обхванало 1002-ма души и е извършено от компанията за пазарни изследвания Censuswide по поръчка на уеб страницата за набиране на личен състав Indeed. Резултатите от него удостоверяват тезата, че дългият Коронавирус продължава да бъде фактор за необятно публикувания дефицит на работна ръка във Англия. Близо 98% от хората, страдащи от дълъг Коронавирус, са споделили, че положението е лимитирало работоспособността им, 78% са имали потребност да понижат или трансформират работата си, а 19% са прекратили работа изцяло.

„ Нашето проучване демонстрира, че изключителната обстановка в опазването на здравето се е трансформирала в рецесия на заетостта “, разяснява Дани Стейси, старши консултант в Indeed. Последните публични данни за английския пазар на труда демонстрираха, че рекордна част от хората, класифицирани като „ стопански неактивни “ – т.е. нито работещи, нито търсещи работа – страдат от дълъг Коронавирус.

В безусловно изражение броят на хората в трудоспособна възраст, които са заболели дълготрайно време, се е нараснал с 378 000 от началото на 2020 година

Представители на Bank of England акцентираха продължителното очакване за рутинно лекуване в системата на публичното опазване на здравето на Англия и дългият Коронавирус като евентуални аргументи за това повишаване, което на процедура води до икономическа рецесия.

Националната статистическа работа пресмята, че 2,1 млн. души – 3,3% от популацията – са страдали от нескончаем Коронавирус към 1 октомври – положение, което по формулировка се дефинира като набор от признаци, траяли повече от четири седмици след Коронавирус.

От тези 2,1 млн. 73% споделят, че дългият Коронавирус лимитира ежедневните им действия, а 16% признават, че дейностите им са били лимитирани във висока степен.

В изследването на Indeed 59% от хората, диагностицирани с дълъг Коронавирус, споделят, че се усещат по-уморени, 42% се усещат физически по-слаби, 37% считат, че им е по-трудно да се концентрират и 19% изпитват болежка по време на работа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР