Повече от половината ски курорти в Европа ще се сблъскат

...
Повече от половината ски курорти в Европа ще се сблъскат
Коментари Харесай

Остър недостиг на сняг в половината европейски ски курорти

Повече от половината ски курорти в Европа ще се сблъскат с изострен дефицит на сняг, в случай че температурите се покачат с 2 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища.

Това демонстрират данни на оповестено научно проучване. Почти всички прогнози сочат нарастване от 4 градуса, което слага провокации пред туристическата промишленост и политиците и заплашва феновете на ски. В публикацията, оповестена в списание Nature Climate Change, екипът от специалисти предизвестява, че общоприетото решение – производството на неестествен сняг – единствено отчасти ще компенсира спада.

 
Всички курорти ще се сблъскат със обстановка, която ще се утежни и която затова ще би трябвало да се вземе поради. Как да се лимитират мащабите на последствията от смяната е най-важният въпрос. Мисля, че би трябвало да се понижат строителството и транспортните услуги, с цел да можем да запазим снега за още малко време.
Самюел Морен, откривател и съавтор на проучването

Туристическия бранш и държавните ръководители евентуално ще би трябвало да реагират със комбинация от ограничения за намаляване – да продължат да се пробват да задържат повишението на температурите, както и да се приспособяват към измененията. Глобалният туризъм способства за към 8% от международните излъчвания на парникови газове, като съвсем половината от тях идват единствено от превоза.

 
Ако желаеме да ограничим мащаба на последствията в туристическия бранш, би трябвало да понижим нездравословните излъчвания и да създадем проект за в бъдеще.
Самюел Морен, откривател и съавтор на проучването

Много оператори на ски курорти – в Европа и отвън публикация континент – към този момент са осъзнали този факт. Според учените единствената вяра за запазване на снежните зими и зимните спортове е благоразумието на хората и естественото експлоатиране на земните богатства. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР