Повече от половината представители на т. нар. поколение Z или

Повече от половината представители на т. нар. поколение Z или ...

Половината от интернет поколението смята, че за шеф не трябва висше образование.


Повече от половината представители на т. нар. поколение Z или израсналото с интернет вярват, че личностните и лидерските качества са най-важните за изпълнителните директори и шефовете през 2050 г. няма да се нуждаят от висше образование. Това сочи проучване #CtheFuture на световния лидер в областта на решенията, свързани с човешките ресурси, "Адеко Груп" ( Adecco Group), проведено сред над 5000 "лидери на бъдещето“ от поколението на постмилениълите.

Анкетата изследва какви умения и качества ще трябва да притежават бъдещите лидери на ръководни постове, за да управляват ефективно, както и програмите за обучение, които ще подпомагат развитието и успеха им.

Данните на пазара на труда показват, че именно милениълите (родени около 2000 година) и представителите на следващото поколение Z ще съставят 75% от глобалната работна сила до 2025 г.

Основните изводи от изследването показват, че според 70% от поколението Z личностните качества (soft skills) ще бъдат по-важни от професионалната квалификация (hard skills) за изпълнителните директори през 2050 г.

Според тях най-важното качество за един бъдещ шеф на компания ще е възможността успешно да управлява хора и екипи, а на втора и трета позиция поставят комуникационните умения и креативността.

Източник: mediapool.bg