Повече от осемдесет руски депутати поставиха подписите си под писмо

...
Повече от осемдесет руски депутати поставиха подписите си под писмо
Коментари Харесай

Десетки руски депутати пишат на Путин да спре тормоза над Навални в колонията

Повече от осемдесет съветски депутати сложиха подписите си под писмо в поддръжка на Алексей Навални, което е адресирано до президента на Русия, основния прокурор и президентския съвет по правата на индивида, съобщи съветската версия на " Свободна Европа ".

Първоначално писмото беше оповестено от общинския народен представител от московския регион Останкино Сергей Цукасов, който прикани сътрудниците си да се подпишат под него. В апела си той настоя да се спре физическото и психическото принуждение над Навални, слагането му в наказателна килия и да му се налагат необосновани дисциплинарни санкции, да се обезпечи здравна помощ на ограничения от независимост опозиционер, да се разреши на цивилни лекари да го прегледат и да го приемат в цивилна болница, в случай че има доказателства, че е болен.

За по-малко от ден писмото беше подписано от десетки депутати от Москва, Санкт Петербург и Ленинградска област, Тулска област, Краснодарски край, Новосибирск и Томск.

По-рано съветски лекари и юристи се обърнаха към президента Владимир Путин с отворени писма с искане да спре издевателството над Алексей Навални.

На 31 декември Навални, който излежава присъда в колония със непоколебим режим във Владимирска област, беше изпратен в наказателна килия - за десети път. В карцера Навални се разболя от ТОРС, без да получи здравна помощ. Част от медикаментите, закупени от съратниците на опозиционера, са трансферирани в колонията едвам след отворено писмо на съветски лекари до Путин.

Навални е в колонията със строг режим във Владимир от юни 2022 година Започнаха да му постановат спомагателни санкции, откакто през август разгласи основаването на затворнически синдикат и стартира да оспорва изискванията на задържането си. Сред аргументите, заради които Навални беше изпратен в карцера, бяха разкопчано копче, отвод да измие ограда, липса на яке, циничен език, измиване не по график.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР