Повече от месец Русе приютява украинския национален отбор по кану-каяк.

...
Повече от месец Русе приютява украинския национален отбор по кану-каяк.
Коментари Харесай

Под въпрос е издръжката на украинския отбор по кану-каяк, трениращ в Русе

Повече от месец Русе приютява украинския народен тим по кану-каяк. Вече обаче се появи проблем. Издръжката на 47 украински състезатели и треньори, които са настанени в Гребната база край Русе, е под въпрос. Осигурените средства ще стигнат за още една седмица.

Украинският народен тим по кану-каяк дойде на 21 март в Русе от Турция, където са били на лагер и не са могли да се приберат в Украйна поради войната. Грабната база в лесопарка Липник е със статут на хостел и е благосъстоятелност на община Русе.

За издръжката на състезателите обаче дава отговор русенският клуб по кану-каяк " Локомотив ", по чиято покана са пристигнали. За да се оправи, президентът на клуба е привлякъл доброволци.

Ние се надявахме в течение на този месец, през който те са тук, да се включи и страната, като помогне с тия 40 лева Нашите сили привършват, ние сме принудени към този момент да разгласяваме на треньорите, че би трябвало да мислят за авариен вид, да изоставен, споделя Евгени Недев, президент на клуб по кану-каяк " Локомотив " -Русе.

Условията тук са подобаващи за подготовката на спортистите, които ще се борят за присъединяване в Европейското състезание по кану-каяк.

От клуб " Локомотив " и фондация " Право на детство " са изпратили писмо до всички институции с молба за помощ. От Община Русе също дават обещание поддръжка.

Община Русе няма по какъв начин да кандидатства по програмата за обезпечаване на 40лв. помощ, защото хостелът не предлага изхранване, а това е част от изискването. Мислим в посока кетъринг изхранване на тима по кану-каяк, като ще търсим целева помощ от страната, споделя Борислав Рачев, шеф на Оперативна програма " Спортни парцели " към община Русе.

Украинските състезатели са регистрирани и имат краткотрайна протекция. Първоначалният период на пребиваването им в Русе е бил две седмици, само че живеят тук повече от месец. От общината търсят вид да оказват помощ.

Репортер: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР