Повече от месец продължават протестите срещу дългогодишния премиер на България

...
Повече от месец продължават протестите срещу дългогодишния премиер на България
Коментари Харесай

И Гардиън разказа защо българите не искат Борисов |

Повече от месец не престават митингите против дългогодишния министър председател на България Бойко Борисов, написа The Guardian в обзорен материал за митингите у нас и политическата рецесия. 

Статията е озаглавена " Как един особен плажен сюжет хвърли дългогодишния български министър председател в кипяща вода ".

" Масовите митинги имат за цел да „ си върнат България “ от държавното управление на Бойко Борисов - и всичко стартира с едно знаме " - гласи подзаглавието.

Ето какво споделя " Гардиън " за рецесията у нас (със съкращения):

Миналата седмица Борисов съобщи, че ще подаде оставка, в случай че Народното събрание утвърди апела му събиране на Велико национално заседание, с цел да се " рестартира страната ".

Във видеообръщение Борисов сподели, че неговата партия (ГЕРБ) ще предложи лист с промени в конституцията, измежду измененията са - депутатите да се понижат на половината от 240 на 120, както и промяна в правосъдната система. 

Доскоро министър председателят успяваше да издържи на множеството политически стихии - от тайните записи, за които се твърди, че са с неговия глас, и се чува по какъв начин ругае политическите си съперници, до фотосите, показващи по какъв начин спи, а до леглото му има револвер. 

Протестиращите, които приканват за неговата оставка, тази на неговия кабинет и на основния прокурор, получиха поддръжката на хиляди хора през последния месец. 

Протестите започнаха, когато някогашният министър на правораздаването Христо Иванов и още двама души се пробваха да дебаркират с лодка на плаж покрай пристанище в Черно море и се пробваха да забият българско знаме. Плажът, който се допуска, че е обществен, е в непосредствена непосредственост до имение, благосъстоятелност на Ахмед Доган, някогашен политик от Движение за права и свободи със сенчести бизнес ползи. Трима чиновници на НСО пазеха публичния плаж и не разрешиха на мъжете да слязат от лодката, след което хвърлиха знамето в морето.

Тази акция на Иванов беше за да се възвърне правото на прилагане на плажа. Бившият правосъден министър дефинира държавното управление като подвластно от Делян Пеевски (медиен магнат и народен представител от ДПС). Партия Движение за права и свободи е учредена въз основата да пази правата на турското малцинство, репресирано от някогашния тоталитарен режим. Пеевски се е трансформирал в главен състезател в българската стопанска система, притежаващ няколко строителни компании и почти 80% от българските медии.

Миналата седмица Борисов направи предложение да се отдръпна. " Готов съм да напусна когато и да е, в случай че това ще оправи нещата ", сподели той по време на заседание на неговата партия, на което имаше 4000 членове на ГЕРБ, събрани в къс период. След изявлението на Борисов членовете извикаха " Не ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР