Повече от една четвърт от руските пехотни тактически групи, изпратени

...
Повече от една четвърт от руските пехотни тактически групи, изпратени
Коментари Харесай

Лондон: Руски пехотни подразделения са се оказали неефективни в Украйна


Повече от една четвърт от съветските пехотни тактически групи, изпратени за присъединяване в спора в Украйна, са се оказали неефективни, съгласно преценка на английското разузнаване, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4872
Британското министерство на защитата, базирайки се на данни на разузнаването, даде тази заран нова оценка на съветските загуби от началото на нашествието в Украйна. Смята се, че повече от една четвърт от съветските пехотни подразделения са били " неефективни в бойно отношение ", без обаче да се оповестяват детайлности.

Повече от 120 тактически бойни групи са били изпратени в Украйна след началото на войната на 24 февруари, а това съставлява към две трети от цялата съветска пехотна военна мощ. Повечето от тези бойни групи разполагат с личен състав сред 700-800 бойци, съгласно Обединения кралски институт за изследвания в защитата и сигурността.

Някои от най-елитните съветски елементи, като тези на десантни войски, са мощно изтощени и на Кремъл ще са нужни доста години за възобновяване им, заключават от министерството на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР