Повече от десет милиона души в Северна Корея се нуждаят

...
Повече от десет милиона души в Северна Корея се нуждаят
Коментари Харесай

10 млн. корейци се нуждаят от хуманитарна помощ

Повече от 10 милиона души в Северна Коре я се нуждаят от външна филантропична помощ на фона на сериозен дефицит на храна. Такива са изчисленията на Международна група за развиване и поддръжка. 

Оценката беше включена в отчета, озаглавен " Доклад за световната филантропична помощ за 2023 година, оповестен от основаните в Обединеното кралство Инициативи за развиване на 20 юни. 

В него се споделя, че от 2019 година Северна Корея, Йемен, Сирия, Демократична република Конго, Афганистан и Венецуела непрекъснато имат повече от 10 милиона души, нуждаещи се от помощ.

Броят на нуждаещите се севернокорейци беше оценен на 10 и четири милиона предходната година, 14-ият по величина в света.
 С увеличение на земеделските земи Северна Корея търси избавление от глада
С увеличение на земеделските земи Северна Корея търси избавление от глада

Ким Чен-ун разпореди основаването на " високоцивилизовани социалистически селски общности "

Страната беше избрана като нация " P3+ " за остра продоволствена неустановеност в интегрираната фазова подредба на хранителната сигурност на Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие.

Припомняме, че от дълго време се приказва на глада в страната. Пхенян прикани хората все пак да не одобряват външна помощ. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР