Повече от час и половината депутатите спорят около създаването на

...
Повече от час и половината депутатите спорят около създаването на
Коментари Харесай

ДБ и ДПС в спор Доган или Прокопиев е дълбоката държава


Повече от час и половината депутатите спорят към основаването на комисия „ Росенец “. Предложението е на „ Демократична България “,а задачата й е да проверява така наречен сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмет Доган и за какво тази предпазена територия е застроена, плажът е частен и по какъв начин е изникнало яхтеното пристанище пред парцела на Доган. Темата „ Росецен “ е предпочитана за Демократична България, още предишното лято Христо Иванов дебаркира на плажа там и бе изпъден от чиновници на НСО, които охраняват обекта. Имаше и скандал за какво НСО охранява почетния ръководител на Движение за права и свободи.

След дългото ревю на Христо Иванов за дълбоката страна и за това че нейно въплъщение е Доган, Движение за права и свободи дадоха отговор остро. Йордан Цонев изиска комисията да не проверява единствено проблема „ Росецен “, само че и други съмнителни процедури със застрояването на предпазени зони по Черноморието. Той даде за образец случая с плажБуджака, където се появиха парцели, свързани с Иво Прокопиев. Движение за права и свободи обстойно развиха тезата, че точно Прокопиев е знак на дълбоката страна, че той е медиен магнат и е олигарх, покровителстван от властта.

Започна дълъг и напоителен разговор междуЦонев и Иванов, макар че никой не се разгласи срещу нито едното, нито другото предложение за комисия.

Включи се и Николай Хаджигенов от „ Изправи се.бг!Ние идваме “, който загатна, че би трябвало да се проверяват и случаи на парцели, свърдани с Васил Божков.

Дебатът се трансферира върху това една комисия да проверява всичко ли, и за обособените проблеми да се работи настрана.

Намеси се Крум Зарков от Българска социалистическа партия. Той прикани да се постави завършек на цветущия разговор, тъй като всичко това въплъщава 30-те години преход. Когато някой каже вашият е неприятен, другият не отхвърля, само че споделя – и вашият е подобен, разказа обстановката социалистът. Той изиска съответни резултати в изобличаването и прекратяването на този модел. Обяви, че Българска социалистическа партия ще поддържа и двете оферти за краткотрайни анкетни комисии.

На тримутата излезе и Тома Биков от ГЕРБ, който пък описа друга теза. Те не са били в никакъв случай част от това, което се случва, до момента в който Движение за права и свободи подкрепяли всички други и даже щели да са част от новото болшинство.

Оттам се почна надприказване кой по кое време е желал или получавал поддръжка на Движение за права и свободи и в какъв брой държавни управления придвижването е взело участие.

Очаквайте детайлности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР