Повече от час депутатите в парламента спориха по подадената оставка

...
Повече от час депутатите в парламента спориха по подадената оставка
Коментари Харесай

Обвинения към ПП за назначаване на депутат в Държавен авиационен оператор

Повече от час депутатите в Народното събрание спориха по подадената оставка на народен представител от " Продължаваме промяната " Георги Гвоздейков. Заявлението си за овакантяване на групата и Министерски съвет е първа точка в дневния ред, считано от 15 юли. Депутатът е определен от Сливенски регион, а изказванията в зала са, че Гвоздейков ще заеме поста шеф на новосформирано държавно сдружение " Държавен медицински въздухоплавателен оператор " (б.а. основаването участва през днешния ден в дневния ред на Министерски съвет).

Обвиненията към Гвоздейков пристигнаха първо от " Възраждане ", през днешния ден от трибуната депутатът Николай Дренчев разяснява, че дали депутатът " ще е в залата или във въздухоплавателна авиация, няма значение " и изиска министърът на превоза Николай Събев да пристигна в Народното събрание. Дренчев твърди, че Гвоздейков ще поеме " нова вертолетна работа, а решението за основаването й се приема в последните дни на кабинета Петков ".

Депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов уточни, че ще наблюдават деликатно и предложи депутатът от Политическа партия " да остане подобен добър експерт в Народното събрание ". От ГЕРБ Тома Биков също изиска пояснения и назова " технократско предопределение на политическа фигура ".

Димитър Недялков от Политическа партия косвено удостовери за назначението на Георги Гвоздейков, като разгласи, че " на новия пост може да разчита на тяхната помощ напълно ".

ОТ Движение за права и свободи Станислав Анастасов попита " под кой патринониум ще е сдружението? " и попита " какъв брой законопроекта е внесъл националният представител ".

Българска социалистическа партия изиска отмора, считат, че ръководителят Мирослав Иванов не може да овладее залата и да се работи по дневния ред, а часове се разисква оставка на народен представител. Правена бе и инспекция на кворума.

И след нея дебатът продължи със същите разбори, обвинявания и мнения от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи за поста на Георги Гвоздейков, като бе наименуван " противен и жесток образец за продължаването на подмяната ", " основаване на закони поради един човек " и други. Въпреки дебата - оставката бе призната със 111 гласа " за ", 29 " срещу ", " въздържали се " 6.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР