Повече от 90 процента от задържаните при опит да влязат

...
Повече от 90 процента от задържаните при опит да влязат
Коментари Харесай

Повече от 90% от задържаните при опит да влязат у нас нелегални мигранти през 2021 г. са мъже

Повече от 90 % от арестуваните при опит да влязат в страната ни незаконни мигранти предходната година са мъже, съобщават от Главна дирекция " Гранична полиция " в отговор на питане на Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 549
Общо откритите чужденци от трети страни без право на престояване в страната за интервала 1 януари - 31 декември 2021 година са били 10 799. От тях на вход на държавната граница - 1386, на излаз без регистрация - 1097 и открити в противозаконен престой навътре в страната - 8316 лица. Спрямо общия брой на арестуваните през същия интервал на 2020 година /3487/ се регистрира 3,1 пъти нарастване, демонстрира статистиката на Министерство на вътрешните работи.

За интервала най-вече са арестуваните при опит за нелегално влизане на българо-турската граница - 1058 противозаконни имигранти. На границата с Гърция при опит за нелегално влизане са арестувани 303 души. От арестуваните на вход най-вече са жителите на Афганистан - 40 %, Сирия - 32 % и Ирак - 7 %. От тях 80 % са били пълнолетни.

През годината при опити за нелегално излизане от България са арестувани 2578 лица. Най-много са били те по границата със прилежаща Сърбия - 2213. Отчитаното нарастване е 59,3 %, съгласно данните. От арестуваните 1097 души не са били регистрирани в Европейската идентификационна система AFIS, което значи, че те са съумели да обхванат у нас без да бъдат открити от граничните управляващи. Сред арестуваните на излаз на държавната граница доминират жителите на Афганистан - 62,3 %.

Проблемите на миграцията от трети страни към Европейски Съюз ще бъдат дискутирани на 31 декември (понеделник), в границите на конференцията " Европейски Съюз и миграцията " - в Хасково. Тя ще бъде открита от евродепутатите Ева Майдел, Андрей Новаков и Радан Кънев, регионалния шеф на Хасково Катя Панева, кмета на Хасково Станислав Дечев и генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, който ще модерира полемиката. Тя е седма по ред в самодейността на Българска телеграфна агенция " Български гласове за Европа ", която се реализира с поддръжката на Европейския парламент. Дискусията за политиките на Европейски Съюз и България по тематиката с напредването на огромни групи хора към страните от Европейски Съюз, техния банкет, тяхното престояване и интеграция ще бъде в хибриден формат. Освен световните проблеми в диалога ще бъдат включени и техните локални измерения в Хасковска област, която географски се намира на пътя на потоците от чужденци.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 549  Мексиканските управляващи са записали над 3000 противозаконни мигранти за 48 часа Мексиканските управляващи са записали над 3000 противозаконни мигранти за 48 часа  Удар от незаконни мигранти на Автомагистрала Удар от незаконни мигранти на Автомагистрала " Тракия "  Над 40 мигранти починаха при корабокрушение край Мароко Над 40 мигранти починаха при корабокрушение край Мароко
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР