Повече от 80 носители на Нобелова награда и семейства на

...
Повече от 80 носители на Нобелова награда и семейства на
Коментари Харесай

Над 80 нобелови лауреати настояват за освобождаване на децата-заложници в Газа

Повече от 80 носители на Нобелова премия и фамилии на израелските заложници, държани в Газа, подписаха петиция за освобождението на отвлечените деца, заяви държавната пресслужба на Израел.

„ Нека не се поддаваме на моралното изключване на света. Актът на държане на дребни деца в плен съставлява военно закононарушение, тежко закононарушение против самото човечество. Нашият честен апел е съдбоносен: Пуснете децата да си вървят! “ - се споделя в петицията, подписана от 86 нобелови лауреати, оповестява " Джерусалем пост ".

Израелският дипломат в Организация на обединените нации Гилад Ердан, съпроводен от лауреата на Нобелова премия професор Даниел Канеман и членове на фамилиите на израелските заложници, е подготвен да съобщи петицията на американския дипломат Робърт Ууд.

Впоследствие Ууд ще го съобщи на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

В петицията се споделя, че " Хамас " е отвлякъл стотици израелски бойци и цивилни по време на нападението, в това число деца на възраст от 6 месеца до 18 години.

Петицията предизвестява, че даже в лицето на „ съмнителното “ съмнение, че " Хамас " обезпечава артикули от първа нужда на отвлечените деца, действителността е, че „ децата в плен са оставени уязвими и времето им в такива условия е лимитирано “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР