Повече от 70 са свободните места за матроси от състава

...
Повече от 70 са свободните места за матроси от състава
Коментари Харесай

Търсят 50 матроси за военните формирования във Варна

Повече от 70 са свободните места за матроси от състава на Военноморските сили във Варна и Бургас. Само във военните формирования в морската столица вакантните длъжности са 51, научи Moreto.net. Срокът за подаване на заявки от претендентите изтича на 30 март. Желаещите да стартират военна работа би трябвало да дават отговор на условията на член 141, алинея 1 и алинея 6 от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България.

Според съобщение на уеб страницата на Военноморски сили, 11 от свободнитe места са в във военното формирование на " Галата ", което извършва функционалността на център за командване и ръководство на кораби на НАТО. Там се търсят радиотелеграфисти, оператор в център " BRASS ", радиомайстор, мерач на лека картечница и други.

В останалите формирования се търсят още палубни моряци, водачи, охранители, машинисти, артилеристи, електротехници и даже служащи в кухня.

Изискването за всички длъжности е най-малко приблизително обучение. В множеството случаи претендентът би трябвало да покрива и медицинските стандарти за валидност за плавателна работа на надводни кораби.

Конкурсите за свободните места ще се проведат по график сред 23 април и 4 май във ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ” и Информационния център на Военноморските сили. Те ще включват изпит за установяване на физическата валидност, тест за инспекция на общата просвета и събеседване с претендентите. Изпитът за установяване на физическата валидност включва тичане „ Совалка ” 10х10 метра, крос 1000 метра, коремни преси и лицеви опори за 1 минута.

Тестът за обща просвета, обгръща 80 въпроса от 4 научно-приложни области – български език и литература, математика и логичност, история и информатика. Класирането на претендентите се прави по низходящ ред на спортния бал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР