Повече от 60 тела на хора, заровени в масов гроб,

...
Повече от 60 тела на хора, заровени в масов гроб,
Коментари Харесай

Мъж намери масов гроб с над 60 тела в двора си в Сибир

Повече от 60 тела на хора, заровени в всеобщ гроб, откри руснак в градината си, написа Дойче веле.

Виталий Кваша, който живее в отдалечено населено място в Сибир, решил да разшири къщата си. Когато почнал да копае, от земята почнали да се подават черепи и други човешки кости. Кваша изкопал останките на повече от 60 души, завързани в чували за брашно. Много от черепите имали дупки от патрони и за мъжа нямало подозрение, че става дума за жертви на чистките по време на ръководството на Сталин, които са изключително огромни в края на 30-те години на 20 век.

От Разследващия комитет на Русия изпратили хора в парцела на Виталий Кваша, който живее край Благовешченск, на границата с Китай и на цели 8000 километра от столицата. Следователите открили, че останките в градината са от хора, убити през 30-те години. Но с това помощта от страната и локалните управляващи свършила. Кваша писал и до общината, и до Москва, само че никой не желал да се занимава с останките.

" Една година се молих в кметството. Казаха ми, че нямат нито пари, нито хора. Щели да извозят останките на хората, само че аз трябвало да ги изкопая самичък ", споделя Виталий Кваша.

Руснакът настоял за заравяне, само че единствено останките на няколко души били заровени в локалното гробище.

" Гробовете им са обозначени единствено с една железна пластина и номер. Нямат имена и достолепието им е отнето ", споделя Кваша. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР