Повече от 50 души бяха ранени при среднощна ракетна атака

...
Повече от 50 души бяха ранени при среднощна ракетна атака
Коментари Харесай

Масирана руска атака над Киев, над 50 души са ранени

Повече от 50 души бяха ранени при среднощна ракетна офанзива против Киев - най-големият брой ранени при сходно нахлуване от месеци насам и още една проява на засилващия се боен напън от страна на Русия, съобщи Франс прес.

Украйна е принудена да се отбранява след неуспеха на лятната си контраатака, още повече че Западът, отпред със Съединени американски щати, в този момент се колебае за размера на политическата, военната и финансовата поддръжка, която да окаже на Киев, показва Агенция Франс Прес.

Украинската противовъздушна защита смъкна десетте балистични ракети, изстреляни към 03:00 ч. локално време против Киев, само че отломките им паднаха в жилищни региони, в това число върху педиатрична болница. Не се оповестява за жертви и болничното заведение продължава да действа.

По данни на украинското здравно министерство обаче 53 души са били ранени в целия град, като 20 от тях са били настанени в болница, в това число две деца. От месеци насам Киев не е записал сходен брой ранени.

Атаката евентуално е била осъществена с ракети 48Н6, съобщи ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак.

Според известия в украинските медии единствено противовъздушните системи " Пейтриът " и САМП/T са способни да унищожават такива ракети, а Украйна разполага единствено с четири сходни системи.

Освен това късно във вторник по Одеса бяха изстреляни минимум девет съветски дрона " Шахед ", които също са били свалени.

Близо до това огромно пристанище в Южна Украйна беше опустошен огромен хангар, в който е имало камиони и коли, а наоколо бяха открити парчета, които евентуално са от дрон " Шахед ", заяви кореспондент на Агенция Франс Прес.

" Оказа се, че при свалянето на дроновете не всички са били изцяло унищожени ", съобщи Наталия Гуменюк, говорителка на армията в южната част на страната.

По думите ѝ една работилница за ремонт на коли се е запалила, като са потърпевши двама чиновници. Друг дрон е поразил пристанищни уреди, които към този момент няколко пъти са били обект на набези.

Русия към този момент не е коментирала тези удари. Руското министерство на защитата обаче съобщи през вчерашния ден, че самолети, дронове, ракети и артилерия са унищожили хранилища за муниции и обекти за произвеждане за дронове, без да прецизира по кое време и къде е станало това.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР