Повече от 4800 проверки за нарушения по Закона за лова

...
Повече от 4800 проверки за нарушения по Закона за лова
Коментари Харесай

Повече от 4800 проверки за нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча са извършени от началото на ловния сезон за птици

Повече от 4800 инспекции за нарушавания по Закона за лова и запазване на дивеча /ЗЛОД/ са осъществени от началото на ловния сезон за птици, оповестява Изпълнителната организация по горите.

Проверките са за лов на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина за интервала 8 август - 8 септември. Горските чиновници, взаимно с представители на Министерство на вътрешните работи и на ловните сдружения на територията на цялата страна са ревизирали 3481 ловци, 894 ловни дружини, 334 транспортни средства и 105 други физически лица. В процеса на инспекциите са открити 11 нарушавания, за три от които са формирани актове и осем са установени с протоколи.

Най-често срещаното нарушаване е потреблението на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, които са неразрешени при лов на мигриращ дивеч. Глобата за това нарушаване е от 200 до 2000 лева При инспекциите са иззети осем сходни устройства. Останалите нарушавания са ловуване без билет или с нередовни документи, както и отстрелян забранен за лов дивеч.

Ловците демонстрират добра дисциплинираност. Прави усещане, че не са установени нарушавания, свързани с използването на алкохол и неналичието на сигнална екипировка. Вследствие на подхванатите ограничения и засиления надзор от страна на горските инспектори, тези нарушавания са лимитирани, установяват проверяващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР