Повече от 400 видни хора на изкуството от Франция, включително

...
Повече от 400 видни хора на изкуството от Франция, включително
Коментари Харесай

Жулиет Бинош, Шарлот Генсбур и над 400 хора на изкуството призоваха за подкрепа на Макрон

Повече от 400 видни хора на изкуството от Франция, в това число и, подписаха прочувствена петиция, оповестена във вестник „ Le Monde “, с цел да призоват хората да гласоподават за сегашния президент Еманюел Макрон по време на балотажа на изборите на 24 април, осведомят от.

Писмото е ориентирано към тези, които не поддържат политиката на Макрон, евентуално не са дали своят вот за него по време на първия тур на изборите, a в този момент са склонни да се въздържат от гласоподаване идната неделя. Актьори, режисьори, музиканти, художници и продуценти, които са подписали молбата, настояват, че гласуването в интерес на Макрон, е безспорна нужда, защото това е единственият метод да се победи крайнодесния претендент Марин Льо Пен. Подобно на 2017 година, Макрон и Льо Пен се класираха за балотажа със надлежно 27,84% и 23,15% от гласовете.
 Украинските военни с краудфъндинг акция за бойни самолети 17 апр 2022 | Украинските военни започнаха акция за събиране на средства за финансиране на покупката на нови бойни...
Редица персони във филмовата и културната промишленост гласоподаваха за Жан-Люк Меланшон, политикът с леви убеждения и водач на партия „ La France Insoumise “. След като бе надвит с 21,95% от гласовете, Меланшон прикани поддръжниците си да не дават нито един глас на крайнодесния претендент Марин Льо Пен и да гласоподават за Макрон.

Това е третият път, когато крайнодесен претендент излиза на втори тур на изборите, откогато Петата република е основана от Шарл дьо Гол през 1958 година, оповестяват от “Variety”. Преди изборите през 2017 година Жан-Мари льо Пен, който основава ултрадясната партия „ Национален фронт “, която се изправи против настоящия президент Жак Ширак през 2002 година Ширак и Макрон в последна сметка завоюваха изборите през 2002 и 2017 година с 82,21% и 66,10% от гласовете, надлежно.

Политическата стратегия на Льо Пен продължава да съставлява опасност за демократичните правила, се споделя в петицията, подписана от Джейн Бъркин, Франсоа Клюзе, Жил Льолуш, Гийом Кане, Фабрис Лучини, Жана Балибар и Каролин Бенжо и други

„ Нищо в програмата на Марин Льо Пен не отразява наследството на Франция като страна на опозиция, хуманизъм, благотворителност и отвореност към света. Не смеем и да си помислим какво ще стане с културата в страната ни, в случай че тя завоюва изборите. Не можем да си представим отпред на Франция претендент, чиято стратегия се основава на ксенофобията и фанатизма. Едва ли някой ще бъде в положение да изпита това, което и украинският народ, когато разбере, че сме избрали съизвършител на водача на Кремъл отпред на страната ни. Не можем да си представим, че Франция, страната на Просвещението и Декларацията за правата на индивида и жителя, ще сложи на власт президент, чието самопровъзгласило се другарство с най-лошите диктатори на власт ще ни накара да се срамим “, пишат още от гилдията.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР