Повече от 40 милиона американци са гласували предварително преди междинните

...
Повече от 40 милиона американци са гласували предварително преди междинните
Коментари Харесай

Повече от 40 млн. души са гласували предварително в САЩ

Повече от 40 милиона американци са дали своят вот авансово преди междинните избори, което надвишава броя им отпреди две години, оповестиха от плана " Избори в Съединени американски щати ". Във вторник американците ще отидат до урните, с цел да изберат 435 членове на Камарата на представителите, една трета от Сената и голям брой щатски и локални постове.

Повечето от 50-те американски щата разрешават на гласоподавателите да гласоподават по-рано, персонално или по пощата - процедура, която стана необятно публикувана по време на президентските избори през 2020 година, които се организираха в разгара на пандемията от Covid-19.

По данни на плана " Избори в Съединени американски щати " към понеделник са подадени повече от 18,5 млн. предварителни гласа персонално и 22,3 млн. по пощата, като общият им брой е 40,8 млн.

Според него към същия миг в междинните избори през 2018 година са дали своят вот 39,1 млн. души.

Републиканските законодатели внесоха механически възражения против ранното гласоподаване в няколко щата, където изборите могат да бъдат близки.

В Пенсилвания да вземем за пример Върховният съд на щата постанови, че гласовете, подадени по пощата, не могат да бъдат преброени, в случай че върху плика не е изписана дата - решение, което евентуално може да засегне хиляди бюлетини.

Миналата седмица някогашният президент републиканец Доналд Тръмп твърдеше, че на гласоподавателите в основния щат Пенсилвания са били изпратени " непроверени " бюлетини - изказване, което беше опровергано от щатските изборни чиновници.

След като загуби президентските избори през 2020 година от демократа Джо Байдън, Тръмп също направи погрешни изказвания за изборни измами, които бяха повторени от доста членове на неговата Републиканска партия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР