Повече от 40 четвъртокласници от разградското основно училище Васил Левски“

...
Повече от 40 четвъртокласници от разградското основно училище Васил Левски“
Коментари Харесай

Четвъртокласници от ОУ „Васил Левски“ – Разград събраха 47 килограма жълъди, необходими за създаване на дъбови фиданки

Повече от 40 четвъртокласници от разградското главно учебно заведение „ Васил Левски “ участваха в самодейност на Държавно ловно стопанство „ Воден-Ири Хисар “ за събиране на дъбови жълъди.

Тази година, част отстопанствата в обсега на „ Северноцентрално държавно дружество “ Директива за птиците събират жълъди, които предават на Държавно горско стопанство Горна Оряховица. В разсадника към стопанството се създават дъбови фиданки, които се употребяват за залесяване и попълване на горски култури.
По време на самодейността, разградските възпитаници научиха доста любопитни обстоятелства за работата на лесовъдите в гората. Чрез занимателни и просветителни игри, опитните горски педагози от ДЛС „ Воден-Ири Хисар “ им демонстрираха какви грижи поставят за дърветата и дивеча в стопанството. В резултат от двудневната самодейност, четвъртокласниците събраха повече от 47 кг жълъди. Инициативата ще продължи до началото на идната седмица, като в нея ще се включат още два класа от същото учебно заведение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР