Повече от 3500 заявки са подадени за участие в Софийския

...
Повече от 3500 заявки са подадени за участие в Софийския
Коментари Харесай

Над 3500 заявки са подадени за маратона в София

Повече от 3500 поръчки са подадени за присъединяване в Софийския маратон, който ще се организира тази неделя, 9 октомври. Това оповестиха уредниците на обичайна конференция преди едно от най-масовите спортни събития в столицата.

На старт в класическата дисциплинираност се чака да застанат към 500 души, като измежду тях ще бъдат петима кенийски спортисти и двама от Мароко, които ще нападат върха на маратона от 2 часа, 13 минути и 3 секунди на мароканеца Редуан Нуини. При дамите към върха от 2 часа, 28 минути и 38 секунди на кенийката Джебет Наом ще се стремят три представителки на Африка - две от Кения и една от Етиопия.

На старт в трите дисциплини - класическият маратон от 42,195 километра, полумаратона от 21 километра и 10 километра, се чака да застанат към 800 задгранични състезатели от 50 страни, включително Япония, Колумбия, Йордания, Сан Марино и Австралия. Особено огромна се обрисува да бъде групата на бегачите от Белгия, като шефът на маратона Даниел Дуков сподели, че се чакат 80 индивида от тази страна.

След двугодишна пауза ще бъде обновен и всеобщият старт, който е безвъзмезден и отворен за участници от всякаква възраст. Тази година той е с дължина от 2,2 километра. Записването за него ще може да се направи и в деня на маратона.

Рейс офисът, в който ще се раздават номерата на участниците, ще бъде в Княжевската градина и ще отвори порти в четвъртък. В него ще могат да се вършат късни регистрации за маратона. Участниците ще получат тениска на маратона и мешка с дарове от спонсорите, а участниците, които завършат трите съществени дистанции, ще бъдат наградени и с орден, който тази година е със силуета на църквата " Света София ".

" Наградният фонд на маратона е 60 000 лв., тъй че участниците ще имат сериозен тласък да дадат най-хубавото от себе си. Ще разпознаваем и най-добре представилите се българи ", сподели ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

В деня на маратона ще бъдат затворени улиците, по които ще премине надпреварата. Те ще бъдат недостъпни за коли в интервала от 7:30 до 15:30 часа в неделя.

Първи тъкмо в 9:30 часа ще потеглят „ класическите " маратонци на 42,195 километра. В 9:45 часа е стартът на полумаратона на 21 километра, а в 10:00 часа потеглят бегачите на 10 километра. В 10.15 часа е всеобщият старт на 2,2 километра. Контролното време на маратона е 5 часа и 30 минути.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР