Повече от 320 украински граждани са потърсили и получили подкрепа

...
Повече от 320 украински граждани са потърсили и получили подкрепа
Коментари Харесай

Над 320 украинци са получили подкрепа във Велико Търново

Повече от 320 украински жители са потърсили и получили поддръжка от Координационния център към община Велико Търново за заслон от началото на военните дейности в Украйна.

Има потребност от дарения на компютри за осъществяване на онлайн образованието на украинските деца.

Повече от 100 са украинските жители, които са пристигнали във Велико Търново в положение на последна потребност. Те са настанени неотложно и безплатно в общинския спешен център, както и в отзовали се хотели, къщи за посетители и притежатели на частни парцели.

С помощта на Координационния център, на доброволци и филантропични организации, жителите от Украйна са получили нужната здравна грижа, прегледи, осъществяване на химиотерапия и проучвания, а също превоз от други обитаемоте места и области, показаха от Общината. 

Общопрактикуващи лекари от Велико Търново са декларирали предпочитание да запишат в листите си украински деца, настанени в района, с цел да получат съответните имунизации и след споразумяване на статута им да бъдат записани в локални учебни заведения и детски градини, обявиха от регионалния щаб. 

От Туристическо сдружение „ Трапезица “ оповестиха, че имат потребност от най-малко 5 компютъра, с цел да бъде обезпечено онлайн образованието на украинските деца, подслонени в базата им на Ксилифор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР