Повече от 300 ще бъдат участниците в международния крос Кюстендил,

...
Повече от 300 ще бъдат участниците в международния крос Кюстендил,
Коментари Харесай

Повече от 300 ще бъдат участниците в международния крос Кюстендил

Повече от 300 ще бъдат участниците в интернационалния крос " Кюстендил ", който ще се организира на 25 март от 11:00 часа на площада в града, оповестиха домакините на конференция. Организатори на спортната изява са Цветелина Кирилова - народен рекордьор на 1000 метра в зала и полуфиналистка на 400 метра с трудности на олимпийски игри и международно състезание, кметът на Кюстендил Петър Паунов и Ерика Зафирова, златната медалистка от Олимпийските игри в Токио по художествена гимнастика.

Идеята на трасето е да се даде опция на състезателите да бягат около най-красивите и основни здания в града - постройката на Община Кюстендил, на Областната администрация, художествената изложба " Владимир Димитров-Майстора ", читалище " Братство ", Общинският спектакъл Кюстендил и красивата пешеходна алея. Така ще се даде опция на участниците да прегледат хубостите на Кюстендил, показаха уредниците.

" Радвам се, че още веднъж ще бъдем дружно. Живеем и работим за бъдещето. Тук сме се старали в основата постоянно да бъдат спортът, образованието и културата - в това сме вложили ", сподели Петър Паунов и благодари за самодейността на Цветелина Кирилова.

Откриването на интернационален крос - Кюстендил е в събота, от 10:50 часа на площад " Велбъжд " в Кюстендил. Обиколката ще бъде в центъра на града - 1 км. Стартът и финалът са площад " Велбъжд ". В общият старт с дължина 1 километър могат да вземат участие деца, възрастни, хора с разнообразни специалности - всички искащи да се включат в спортната страст. Награждаването и закриването на надпреварата е в 13:00 часа. Класирането е самостоятелно.

Освен късата отдалеченост ще има и 10-километрова, в която се чака да се включат елитни бегачи от Балканите. Сред тях са Милица Мирчева, състезатели от Сърбия и Гърция. За спечелилите са планувани финансови награди, купи и медали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР