Повече от 300 палатки. Това се вижда от спътникови снимки

...
Повече от 300 палатки. Това се вижда от спътникови снимки
Коментари Харесай

Поне 300 палатки край Осиповичи в Беларус

Повече от 300 палатки. Това се вижда от сателитни фотоси на територия край белоруския град Осиповичи, където предположително са се разположили силите на частната военна компания " Вагнер ". БиБиСи е получила тези фотоси от компанията Planet Labs, като изображенията са нови и доста по-добри от публикуването по-рано.

Според мониторинговия канал " Беларуски гаюн " това са армейски палатки М-30, всяка от които дава заслон на 30 души, което значи че лагерът край Осиповичи е за към 8000 души.

За лагера на ЧВК Вагнер първи оповестиха от самостоятелното издание " Верстка ", които са говорили с локални поданици. Официално удостоверение или достоверни свидетелства за това, че в новия лагер са се настанили имено вагнеровци към момента няма.

Базата, в която са разпънати новите палатки, е ситуирана на към 20 км от града и на към 100 км югоизточно от Минск. Това значи 200 км по директна линия от украинската граница.

По формалната версия на Кремъл и беларуският президент Александър Лукашенко след опита за бунт на 24 юни искащите наемници ще могат да влязат в Беларус. Именно там към този момент би трябвало да е и създателят на ЧВК Евгений Пригожин, въпреки и достоверни сведения за това къде се намира той сега, да няма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР