Повече от 300 души се борят с пожара в Чипровския

...
Повече от 300 души се борят с пожара в Чипровския
Коментари Харесай

Повече от 300 души се борят с пожара в Чипровския балкан

Повече от 300 души се борят с пожара в Чипровския балкан. Няма никаква заплаха за околните обитаеми места, увери пред БНР Николай Николов - шеф на Дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Що се отнася до нашата територия – в по-голямата си част – към 2/3, той към този момент е стеснен. Спряно е разпространяването. По наши сметки общата повърхност на пожара е над 40 хиляди дка, от които 1/3 са в България. Днешните старания на военни, пожарникари, доброволци, горски чиновници дадоха резултат. Утре продължаваме. Наблюдаваме тази нощ 2 огнища, които съставляват риск. Утре задачата ще бъде да ги локализираме и тях и за какво не да го погасим, сподели Николов.

Той означи, че съгласно шефа на Северозападното горско дружество засегнатата, само че не изгоряла, гора е не повече от 2000 дка. Останалото са пасища, сухи треви и шубраци, добави той.

Николов заяви, че с паника наблюдават ситуацията и в сръбската част от пожара и са подготвени да окажат помощ: "Разполагаме с модул от 100 души, които са подготвени до 3 часа да тръгнат за Сърбия ".

Четири са по-големите пожари, сподели още основен комисар Николай Николов. Всичките, като се изключи този над Чипровци, вървят към изцяло изгасяване, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР