Повече от 3 600 полицаи се грижат за реда по

...
Повече от 3 600 полицаи се грижат за реда по
Коментари Харесай

Над 3 600 полицаи се грижат за реда по пътищата около празниците

Повече от 3 600 служители на реда се грижат за реда по пътищата на цялата страна. Това сподели за БНР инсп. Чавдар Кочев от отдел " Пътна полиция ". Той уточни, че на доста места има мъгли и видимостта е лимитирана и прикани водачите да бъдат деликатни.

Очаква се през днешния ден придвижването по главните пътища в страната да бъде натоварено преди поредицата почивни дни за идните коледни празници. От Министерство на вътрешните работи увериха, че са подхванати всички ограничения за улеснение на трафика, а екипи на пътната полиция ще наблюдават за нарушавания от страна на водачите. До 11 часа през днешния ден в действие ще е възбраната за придвижване на коли над 12 тона по главните пътища в страната.

От Гранична полиция оповестиха, че по всички пунктове са подхванати ограничения за култивиране документите на пътуващите.

Заради проблем с електрозахранването на гръцка територия тази заран трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата е бил краткотрайно усложнен. Към момента придвижването е нормализирано. Повече са колите на вход към България, само че обработката на документи и товари се прави бързо, обявиха от „ Гранична полиция “.

Пътищата в област Благоевград са проходими и няма въведени ограничавания. Преди обяд гъста мъгла е затруднявала придвижването по автомагистрала „ Струма “ от Сандански со Кресна и по основен път Е-79 до Благоевград. Автомобилният трафик е естествен за почивните дни, споделиха от Областно пътно ръководство Благоевград.

Засилено е полицейското присъ ствие по главните пътни артерии в региона.

Трима души са починали, а други 21 са ранени при станалите 22 тежки произшествия през миналото денонощие в страната, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

От там прецизират, че единствено на територията на столицата са станали пет тежки пътнотранспортни катастрофи, при които един човек е умрял, а други четирима са ранени. По-леките пътни произшествия в София са 31.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР