Повече от 2000 души се включиха в подписка, с която

...
Повече от 2000 души се включиха в подписка, с която
Коментари Харесай

Кърджалийци събират подписка с искане за околовръстен път

Повече от 2000 души се включиха в подписка, с която се желае ускорение построяването на околовръстен път на Кърджали. Тя бе стартирана от предприемчив комитет с ръководител Илия Илиев, а набирането на подписи продължава.

Илия Илиев, който е регионален координатор на Политическа партия „ Републиканци за България “ акцентира, че самодейността е надпартийна. За самия него построяването на околовръстния път е идея от години.

От инициативния комитет оповестиха желанието си да внесат подписката в Министерски съвет, с гледище идващият министър-председател да поеме ангажимент за обезпечаване на средства. Илия Илиев съобщи още, че ще изиска информация от община Кърджали и регионалната администрация, за хода на отчуждителните процедури по трасето на бъдещия околовръстен път. Данните ще бъдат импортирани в Министерски съвет, дружно с подписката.

„ Важно е да заявим нашата гражданска позиция, освен да чакаме нещо да се случи. Много министри, регионални шефове, в това число и аз, сме работили в тази посока, само че към момента не е ясно от кое място ще се получи финансиране “, разяснява Илия Илиев.

Той още веднъж изрази мнението си, че околовръстният път е единственото решение на казуса с възходящия трафик в Кърджали. С стартирането на новия път за Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем – Ксанти “, потокът на коли, преминаващи през Кърджали ще се усили. През новият пункт ще бъде позволено прекосяването и на тежкотоварни МПС, което ще направи трафика още по-тежък и ще задълбочи казуса със тапите в центъра на града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР