Повече от 20 родни биопроизводители представиха продуктите си на жителите

...
Повече от 20 родни биопроизводители представиха продуктите си на жителите
Коментари Харесай

Над 20 биопроизводители представиха продуктите си във Варна

Повече от 20 родни биопроизводители показаха продуктите си на жителите и гостите на Варна, по време на проведения от Министерство на земеделието, храните и горите пазар. Посетителите на ревюто имаха опция да дегустират и да си закупят органични артикули като био козе и овче сирене, гъби шайтаке, био сокове от арония, ябълки, круши, виновност, създадени от био грозде, пресни плодове и зеленчуци, мед, шафран и други Представените артикули са от потвърдени български производители, които са подкрепени от Програма за развиване на селските региони (ПРСР 2014-2020 г).

Показател за сериозния интерес към развиването на българското био произвеждане е обстоятелството, че за последните 10 години броят им се е нараснал 20 пъти. Това съобщи Елена Иванова, шеф на дирекция „ Развитие на селските региони “ в МЗХГ, при откриването на събитието, което се организира в Морската градина на Варна. Тя уточни, че през 2008 година броят на биологичните производители е бил едвам 311, до момента в който към 2018 година техният брой е 6 600. " В поддръжка на бранша от страна на министерството се отделя забележителен финансов запас. Освен по обособената мярка 11 " Биологично земеделие ", повече от 100 млн. евро е получил секторът и посредством капиталовите ограничения на ПРСР. "
Кулинарната проява, която се организира в границите на пазара, бе водена от Ути Бъчваров, който показва преимуществата на родните биопродукти. Гостите на събитието имаха опция да опитат и от особено приготвените миди с ориз и дивисил по Варненски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР