Повече от 20 нови инвестиционни заявления са подадени към Национална

...
Повече от 20 нови инвестиционни заявления са подадени към Национална
Коментари Харесай

Над 20 нови инвестиционни заявления към НКИЗ

Повече от 20 нови капиталови заявки са подадени към „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД, разгласи изпълнителният шеф на сдружението Антоанета Барес. Основно те са за Икономическа зона София-Божурище, а от началото на тази година се следи интерес и към Видин и Русе, уточни тя в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио Фокус.

Барес разяснява, че значим фактор при избора на капиталова среда, с изключение на местоположението и инфраструктурата, е съществуването на работна ръка. В тази връзка, сподели тя, НКИЗ работи интензивно с университетите. След подписаните към този момент близо 10 меморандума за съдействие с висши образователни заведения, следва разширение на съдействието с морските университети и с този във Велико Търново, а в близко бъдеще и с професионалните гимназии.

Компанията към този момент стартира работа и по десетия план в портфолиото си – Индустриална зона Кърджали, с обща повърхност близо 95 декара, сподели още Антоанета Барес. От февруари НКИЗ си сътрудничи и с Община Стара Загора. Местната власт там предлага за индустриални цели атрактивен терен от 115 декара, ситуиран до автомагистралата.

„ Предстоят доста нови неща, работи се извънредно интензивно по работата с общинските администрации, с които подписваме меморандуми и те дават информация за индустриални терени на своя територия “, съобщи Барес. Тя добави, че е отправена покана към международния авто производител „ Хюндай “ да осъществя план в България – препоръчаният за това терен е на летището в Равнец, покрай Бургас.

Антоанета Барес описа и за присъединяване на „ Национална компания индустриални зони “ във формата „ 16+1 “ в края на предходната седмица. В рамките на Седмата среща на ръководителите на държавните управления на страните от Централна и Източна Европа и Китай НКИЗ подписа Меморандум за съдействие с Китайския център за развиване на осведомителната промишленост. Идеята е за създаване и ръководство на платформа за публични услуги „ Дигитален път на коприната “.

„ Като компания, която е инструмент на държавното управление за привличане на задгранични вложения и за разширение на вложенията в български компании, считаме, че можем да сме потребни за подпомагането на китайските вложения у нас “, изясни Барес.

НКИЗ бе показана и в съпътстващ събитието Бизнес конгрес, на който участваха над 200 китайски компании и 600 предприемачи от Централна и Източна Европа.

„ Националната компания взе участие в полемика, отдадена на високите технологии и вложенията, индустриалното партньорство и смесените предприятия “, изясни Барес и добави, че са били показани опциите на индустриалните зони и капиталовия климат в България.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР