Повече от 2 милиона мюсюлмани започнаха ежегодния Хадж. Огромното множество

...
Повече от 2 милиона мюсюлмани започнаха ежегодния Хадж. Огромното множество
Коментари Харесай

Започна годишното поклонение в Мека

Повече от 2 милиона мюсюлмани започнаха годишния Хадж. Огромното голям брой се стича в Саудитска Арабия, в най-святото място за Исляма - Мека.

Ритуалите не престават няколко дни и наблюдават последното поклонение на оракул Мохамед в Мека. Поклонниците първо би трябвало да доближат положение на непорочност, наречено „ ихрам ", което изисква специфични облекла и държание.

Всяка година Хаджа е огромно предизвикателство като организация. Саудитска Арабия постоянно са упреквани в неприятно обмисляне и подготовка.

Има даже починали и ред други неуредици. Домакините направиха няколко демонстрации през седмицата, с цел да покажат готовността си.

„ Имаме 1 842 камери за сигурност, които предават картина в командния център. Готови сме да отговорим на предизвикването, както от позиция на сигурността, по този начин и във връзка с ежедневните проблеми на хората. По време на поклонението получаваме 70 000 позвънявания дневно на телефона за незабавна помощ. Повечето не са свързани с проблеми със сигурността, а с чисто битови и обществени въпроси ", сподели Яхия Ал Аким, бригаден военачалник от специфичните служби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР